پروتز پا در مواردی که فرد دچار آمپوتاسیون ( قطع عضو ) از قسمت زیر زانو شده مورد استفاده قرار می گیرد.
اغلب تا زمانی که فرد پس از قطع عضو به بهبودی کامل نرسیده و زخم های ناشی از قطع عضو آسیب دیدگی بطور کامل بهبود نیافته پروتز ثابت برای بیمار تهیه نمی شود.
برای استفاده از پروتز مصنوعی اندام باید اندام باقیمانده بطور کامل بهبود یافته و هیچگونه تراوشی از اندام قبل از قالب گیری خارج نشود ، چراکه عدم رعایت این موارد می تواند منجر به تهیه پروتز غیراستاندارد با توجه به شرایط فرد شود.
داشتن قدرت کافی و تحرک در مفصل های هر دو پا برای راه رفتن صحیح به کمک پروتز بسیار ضروری است.
امروزه پروتز های مصنوعی اندام از جمله پروتز دست ، پا و … با استفاده از پیشرفته ترین متدها ساخته می شوند.
پروتزهای مبتنی بر نیروی حرکتی ، پاهای جاذب شوک و پاهایی با تنظیمات خودکار از جمله پروتز های مصنوعی برای اندام تحتانی هستند که توسط پروتزیست ها طراحی و ساخته می شوند.
زمان و نحوه کنار آمدن با پروتز پا به سن، وزن، نوع بیماری فرد ، طول باقیمانده اندام و … بستگی دارد و هرچه فرد انگیزه بیشتری برای استفاده بهینه از اندام مصنوعی داشته باشد این نتیجه سریع تر حاصل خواهد شد.
برای ساخت پروتزهای مصنوعی متخصص ارتوپدی فنی برخی موارد را بطور دقیق مورد بررسی قرار می دهد که مهم ترین آن ها عبارتند از :
جنس پروتزهای مصنوعی ممکن است از پلاستیک ، فلز و یا تلفیقی از این مواد باشد.
برای ساخت و تهیه پروتز های مصنوعی اندام لازم است به مراکز ارتوپدی فنی مراجعه شود.
قیمت ساخت پروتز های مصنوعی نیز با توجه به جنس و نوع پروتز متفاوت است.
متخصصان ما در کلینیک ارتوپدی فنی پارسه تمام مراحل ارزیابی ، اسکن ، قالب گیری و ساخت انواع پروتز پا را با استفاده از پیشرفته ترین متدها و بروزترین تجهیزات ارتوپدی فنی انجام می دهند.
کلمات مرتبط :