پروتز مچ پا

کاربرد کفش طبی کودکان
کاربرد کفش طبی کودکان
مارس 27, 2023
کفش طبی بچه گانه
کفش طبی بچه گانه
آوریل 27, 2023
پروتز مچ پا

پروتز مچ پا

پروتز مچ پا یک وسیله پزشکی است که با جراحی برای جایگزینی مفصل مچ پا آسیب دیده یا بیمار کاشته می شود. این برای تقلید از عملکرد یک مفصل مچ پا طبیعی طراحی شده است که امکان تحرک بهتر و کاهش درد را فراهم می کند.

پروتز های مچ پا معمولاً از قطعات فلزی و پلاستیکی ساخته می‌شوند و برای سال‌های طولانی دوام می‌آورند. جراحی کاشت پروتز مچ پا پیچیده است و به یک جراح ماهر با تجربه در روش های تعویض مفصل نیاز دارد.

پروتز مچ پا در چه شرایطی استفاده می شود؟

این اندام های مصنوعی به طور معمول برای درمان آرتریت شدید مچ پا استفاده می شود، که وضعیتی است که باعث می شود غضروف مفصل مچ پا از بین برود و در نتیجه تماس استخوان به استخوان و درد ایجاد شود. سایر شرایطی که ممکن است به جراحی تعویض مچ پا نیاز داشته باشد شامل شکستگی های شدید مچ پا، بدشکلی ها یا تومورها است.

جراحی تعویض مچ پا معمولاً زمانی به عنوان آخرین راه حل در نظر گرفته می شود که سایر درمان ها مانند دارو درمانی، فیزیوتراپی یا آرتروسکوپی مچ پا نتوانسته اند علائم را کاهش دهند. تصمیم برای انجام عمل جراحی تعویض مچ پا به صورت موردی گرفته می شود و به عوامل مختلفی از جمله شدت بیماری، سن و سلامت کلی بیمار و سبک زندگی و سطح فعالیت آنها بستگی دارد.

توجه به این نکته ضروری است که جراحی تعویض مچ پا برای همه مناسب نیست. بیماران مبتلا به پوکی استخوان شدید، کیفیت استخوان ضعیف یا عفونت های فعال معمولاً کاندیدهای خوبی برای این روش نیستند. مهم است که با یک جراح ارتوپد با تجربه مشورت کنید تا مشخص شود که آیا جراحی تعویض مچ پا برای شما مناسب است یا خیر.

ویژگی ها

مواد: پروتزهای مچ پا معمولاً از قطعات فلزی و پلاستیکی ساخته می شوند. قطعات فلزی معمولاً از کبالت کروم یا تیتانیوم ساخته می شوند در حالی که قطعات پلاستیکی از پلی اتیلن با چگالی بالا ساخته می شوند.

اجزاء: پروتزهای مچ پا معمولاً از سه جزء اصلی تشکیل شده است: یک جزء تیبیا، یک جزء تالوس و یک درج پلی اتیلن. جزء درشت نی به بالای استخوان ساق پا متصل می شود، جزء تالوس به پایین استخوان تالوس (استخوان مچ پا) متصل می شود و درج پلی اتیلن بین دو جزء قرار می گیرد.

دامنه حرکتی: پروتزها طوری طراحی شده اند که دامنه حرکتی شبیه به یک مفصل طبیعی مچ پا را فراهم کنند. این شامل دورسی فلکشن (بالا بردن پا به بالا)، پلانتار فلکشن (اشاره کردن پا به پایین) و چرخش است.

ثبات: پروتزهای مچ پا برای ایجاد ثبات در مفصل مچ پا طراحی شده اند که می تواند به کاهش درد و بهبود تحرک کمک کند. ثبات از طریق طراحی اجزا و تکنیک جراحی مورد استفاده برای کاشت پروتز به دست می آید.

دوام: پروتزهای مچ پا به گونه ای طراحی شده اند که سال ها دوام بیاورند، اما طول عمر بسته به عواملی مانند سطح فعالیت، وزن و کیفیت استخوان بیمار می تواند متفاوت باشد. انتظار می رود بیشتر پروتزهای مچ پا برای ۱۰-۱۵ سال یا بیشتر دوام داشته باشند.

تکنیک جراحی: جراحی تعویض مچ پا یک روش پیچیده است که به یک جراح ماهر با تجربه در جراحی تعویض مفصل نیاز دارد. روش جراحی مورد استفاده برای کاشت پروتز بسته به نوع خاص پروتز مورد استفاده و آناتومی بیمار می تواند متفاوت باشد.